Εμείς

Το Κτήμα Φραντζή είναι δημιούργημα του Βασιλείου Φραντζή. Όραμα του η δημιουργία ενός πρότυπου αμπελώνα με σεβασμό στη γη και την παράδοση της οικογένειας στην αμπελοκαλλιέργεια.
Από την Κωνσταντινούπολη, στα Καλάβρυτα και από κει στην εύφορη γη του Χαϊκαλίου κάθε γενιά της οικογένειας με μόχθο και αγάπη ασχολήθηκε με την αμπελουργία και την οινοποίηση.
Το 1987 αρχίζει να υλοποιεί το όραμα του με την αναβίωση των 18στρεμματων του οικογενειακού αμπελώνα και με την αγορά νέας γης, όπου φυτεύονται πειραματικά διαφορετικές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες με σκοπό να αξιολογηθεί πόσο σωστά θα εγκλιματιστεί κάθε ποικιλία στο μικροκλίμα(terroir) του Χαϊκαλίου.
Το επόμενο βήμα έγινε το 1993 με τη δημιουργία του οινοποιείου δίπλα στους αμπελώνες, όπου θα παράγονται οίνοι ποιότητας με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος του Χαϊκαλίου από τα ιδιόκτητα αμπέλια.
Έκτοτε ο ίδιος, η οικογένεια του & οι συνεργάτες του ασχολούνται αδιάκοπα με τη φροντίδα του αμπελώνα και την οινοποίηση.
Σήμερα το Κτήμα Φραντζή αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγαλύτερου και πιο ονομαστού αμπελώνα,του αχαϊκοί. Διαθέτει 140 στρ ιδιόκτητης αμπελοκαλλιέργειας και προκειμένου να καλύψει της ανάγκες του οινοποιείου, προμηθεύεται επιλεγμένα σταφύλια από παραγωγούς της περιοχής με τους οποίους συνεργάζεται πολλά χρόνια, επιβλέποντας όλη την παραγωγική διαδικασία με σκοπό την βέλτιστη ποιότητα των σταφυλιών και συνεπώς τη διατήρηση της ποιότητας των κρασιών
Ο Βασίλης Φραντζής και η σύζυγος του Όλγα Λάζαρη- Φραντζή έχουν μεταδώσει την αγάπη τους για το αμπέλι και το ποιοτικό κρασί στα παιδιά τους. Ο Γιάννης, η Ιωάννα και η Μαρία ,η δεύτερη γενιά, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους γύρω από την αμπελουργία την οινοποίηση και το marketing συμβάλλουν ήδη ενεργά στην ανάπτυξη τους Κτήματος με τη γνώση και φρέσκες ιδέες τους.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Κάθε μεγάλο κρασί ξεκινάει από το αμπέλι.

Σ’ αυτή τη φιλοσοφία μας οφείλεται η εξαιρετική ποιότητα των κρασιών μας. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας του Κτήματος εκτείνεται σε 140 στρέμματα στις βορειοδυτικές πλαγιές της Αχαΐας συνδυάζοντας ιδανικά τον προσανατολισμό με την ποικιλομορφία του εδάφους και του κλίματος.

Η καλλιέργεια γίνεται σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό σχεδόν βιολογικά, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Προτεραιότητα μας η φροντίδα κάθε κλήματος ξεχωριστά για το λόγω αυτό οι περισσότερες αγροτικές εργασίες ,συμπεριλαμβανόμενου και του τρύγου,γίνονται χειρωνακτικά.

Σήμερα στον αμπελώνα μας φυτεύονται και καλλιεργούνται ελληνικές ποικιλίες σε μια προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης του ελληνικού αμπελώνα όπως ο Ροδίτης,το Μοσχάτο, η Μαυροδάφνη, η Μαλαγουζιά, το Μοσχοφίλερο και το Αγιωργίτικο.

Επίσης οι διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Pinot Gris, Ugni Blanc, Μοσχάτο Αμβούργο και Greanage Rouge βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και και τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα,ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το σύγχρονο οινοποιείο βρίσκεται δίπλα στον αμπελώνα. Αποτελείται από το χώρο παραγωγής που στεγάζει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό,εκραγιστήρες,πνευματικά πιεστήρια,ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης με σύστημα ψύξης και δεξαμενές σταθεροποίησης και αποθήκευσης.
Στο χώρο εμφιάλωσης βρίσκεται ένα βρίσκεται ένα σύγχρονο σύστημα εμφιάλωσης.
Ο υπόγειος χώρος αποτελείται από την αποθήκη έτοιμων προϊόντων και το χώρο παλαίωσης όπου κάτω από ιδανικές συνθήκες ωριμάζουν και παλαιώνουν ορισμένα κρασιά του κτήματος μας σε δρύινα γαλλικά βαρέλια χωρητικότητα 225lt.
Η διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας είναι αναγκαίο μέλημα για εμάς για αυτό το οινοποιείο ακολουθεί όλες τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφαλείας όπου προβλέπονται από το εφαρμοζόμενο σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά το πρότυπο ISO2200:2005.

villenoir statement

We thrive in making fine wines that enrich the taste&soul.

History

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur sit amet elit leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vulputate nibh et nulla hendrerit, ut condimentum odio porttitor.

Results

Suspendisse commodo ex eget lorem iaculis, vel ultrices neque sodales. Sed bibendum egestas felis, commodo mattis ligula. Mauris aliquam lacus id hendrerit venenatis. Quisque dignissim mi ut dictum gravida.

Vision

Duis sit amet ex sit amet tortor posuere posuere. Mauris sodales rutrum tincidunt. Donec non massa ullamcorper, volutpat ex ac, volutpat libero. Morbi vel metus fermentum augue lacinia maximus sit amet ut dolor.

Duis sit amet ex sit amet tortor posuere posuere. Mauris sodales rutrum tincidunt. 

Villenoir

Our Timeline

Location

Purchased Farm

Praesent non nunc dapibus metus luctus laoreet nec id orci. Maecenas felis felis, laoreet congue iaculis ut, mattis sit amet felis. Etiam aliquet nec lorem ac ultricies.

1999

Location

Planted Vineyard

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent non nunc dapibus metus luctus laoreet nec id orci. Maecenas felis felis, laoreet congue iaculis ut, mattis sit amet felis. Etiam aliquet nec lorem ac ultricies

2001

Location

First Production

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent non nunc dapibus metus luctus laoreet nec id orci. Maecenas felis felis, laoreet congue iaculis ut, mattis sit amet felis. Etiam aliquet nec lorem ac ultricies

2003

Location

Awards won

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent non nunc dapibus metus luctus laoreet nec id orci. Maecenas felis felis, laoreet congue iaculis ut, mattis sit amet felis. Etiam aliquet nec lorem ac ultricies

2005