Ανθός Μοσχοφίλερο
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΠελοπόννησοςΜια διαφορετική προσέγγιση της διάσημης ντόπιας ποικιλίας Μοσχοφίλερο.
Η γκρι ποικιλία καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα μας με ιδιαίτερη έμφαση στην μικρή στρεμματική απόδοση, ώστε να αναδειχθούν τα πλούσια χαρακτηριστικά της.
Συλλέγουμε προσεκτικά τα σταφύλια, ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση για 12ώρες στους 10οC μέσω της οποίας θα αποκτήσει το απαλό χρώμα του, στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση ολοκληρώνεται σε χαμηλή θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Λαμπερό ιδιαίτερο σομόν χρώμα. Ώριμα βερίκοκα, μήλα, γλυκό κυδώνι συνθέτουν το αρωματικό και γευστικό προφίλ.
Στο στόμα είναι πλούσιο με δροσερή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί.
ALC: 12,5% vol
Απολαύστε το στους 8-10ο C .
Γευστικοί συνδυασμοί: Ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, ψάρια τηγανιτά ή κοκκινιστά, κινέζικη ή ασιατική κουζίνα.