Cabernet – Αγιωργίτικο

Ερυθρός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Το κοσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon και το εκλεκτό Αγιωργίτικο σε πλήρη αρμονία. Οι δύο ποικιλίες με τη δικής τους μακρά ιστορία εγκλιματίστηκαν άριστα στο terroir του αμπελώνα μας.

Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθεί παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες.

Το χρώμα του είναι βαθύ μαυροκόκκινο. Αρώματα ώριμων φρούτων όπως βατόμουρο και δαμάσκηνο συνυπάρχουν με  τα αρώματα πιπεριού και βανίλιας. Το Αγιωργίτικο “μαλακώνει” την ένταση του  ατίθασου Cabernet δημιουργώντας ένα μεταξένιο, μα στιβαρό οίνο με ευγενικές τανίνες και μακρά επίγευση.

Απολαύστε το στους 16-18°C.

Γευστικοί συνδυασμοί: Ψητά κόκκινα κρέατα, χοιρινό, πουλερικά στο φούρνο, τυριά.