Μοσχάτο – Ροδίτης

Λευκός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αχαΐα

Το αρωματικό Μοσχάτο, από τις παλαιότερες ποικιλίες στον κόσμο και ο διαχρονικός Ροδίτης εγκλιματίστηκαν θαυμάσια στο μικροκλίμα (terroir) των αμπελώνων μας.
Η μικρή στρεμματική απόδοση και η διαρκή φροντίδα αναδεικνύουν τα πλούσια χαρακτηριστικά των ποικιλιών.

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία (16-17°C).

Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Ο πολύπλοκος αρωματικός του χαρακτήρας συνθέτεται από άνθη λεμονιάς, πράσινα φρούτα και νότες μελιού. Η γεύση του παρουσιάζει μια έντονη φρεσκάδα με τραγανή οξύτητα ευχάριστη λεμονάτη επίγευση.
Απολαύστε το στους 8-10°C.

Γευστικοί συνδυασμοί: Όστρακα, σαλάτες, λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες, ζυμαρικά, πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.