Ρετσίνα

Λευκός Ξηρός Ονομασία Κατά Παράδοση

Δημοφιλής αλλά παρεξηγημένη. Ένα κρασί με εθνική σφραγίδα αναβιώνει στο Κτήμα μας με σεβασμό στην παράδοση του.

Παράγεται από επιλεγμένα σταφύλια Ροδίτη, που καλλιεργούνται στον αμπελώνα μας με ιδιαίτερη φροντίδα.

Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία, με προσθήκη ελεγχόμενης ποσότητας και υψηλής ποιότητας φρέσκου ρετσινιού (ρητίνη πεύκης Χαλεπίου) κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης.

Λαμπερό, ιδιαίτερο, νότες μοσχολέμονου, διακριτικά αρώματα πεύκου. Ισορροπημένο και δροσιστικό εντυπωσιάζει επαναπροσδιορίζοντας την γεύση και την ποιότητα του οίνου Ρετσίνα.

Απολαύστε το στους 9-12°C.

Γευστικοί συνδυασμοί: Μεσογειακή κουζίνα, μεζέδες της ελληνικής κουζίνας, πιάτα με ελαιόλαδο, τηγανιτά μικρά ψάρια, φέτα.