Ροδίτης

Λευκός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αχαΐα

Η πλέον πολυφυτεμένη λευκή ελληνική ποικιλία απόκτα την δυναμική που της ταιριάζει. Παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια που καλλιεργούνται στους αμπελώνες μας. Οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις επιτρέπουν στον αρμονικό Ροδίτη να αποδώσει στο μέγιστο τα ”κρυμμένα” χαρακτηριστικά του.

Μετά την έκθλιψη των σταφυλιών, το πρώτο γλεύκος που ρέει από το πιεστήριο χωρίς εφαρμοζόμενη πίεση στα σταφύλια (πρόρογος) συλλέγεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι 16°C.

Ένα ελαφρύ,τραγανό αναζωογονητικό λευκό με κρυστάλλινη καθαρότητα. Αρώματα λεμονιού και τροπικών φρούτων αναδύονται στη μύτη.

Απολαύστε το στους 8-10°C.

Γευστικοί συνδυασμοί: Οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά και φρούτα.